VII. Celoslovenská pacientska konferencia AOPP 24. - 25.11.2023 v Hoteli Bratislava v Bratislave

Desať lekárov a desať sestier získalo ocenenie Môj lekár a Moja sestra. Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) udelila aj ocenenie in memoriam a vôbec po prvýkrát aj mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos v starostlivosti o pacientov.

Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP) už siedmy rok zorganizovala konferenciu, na ktorej so zástupcami ministerstva aj s odborníkmi riešili priority zdravotníctva, najmä s ohľadom na pacientov. „Zdravotníctvo potrebuje systémové zmeny, čiastkové úpravy nikam nevedú. Je načase nastaviť dlhodobú stratégiu jeho rozvoja za aktívnej účasti všetkých subjektov, ktorých sa táto problematika týka, a vrátiť pacientom istotu a dôveru k zdravotníctvu a zdravotníkom,“ uviedla prezidentka AOPP Mária Lévyová. „Ak neurobí zásadné zmeny štát, zdravotníctvo bude aj naďalej upadať. Potrebujeme vytvárať priestor na vzájomnú diskusiu, ktorá by sa mala viesť okolo potrieb pacienta,“ vysvetlila Mária Lévyová

Záštitu nad konferenciou prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Odbornú záštitu prevzal rektor Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave profesor MUDr. Peter Šimko, CSc.

Ocenenia odovzdávala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková a prezidentka AOPP Mária Lévyová.

"V tomto roku sme sa rozhodli tiež pre udelenie mimoriadneho ocenenia za celoživotný prínos v starostlivosti o pacientov uznávanému slovenskému neurológovi, profesorovi Pavlovi Traubnerovi, ktorý aj napriek osobným zdravotným problémom naďalej pracuje, a to už 60 rokov na tom istom pracovisku. Stál tiež pri zakladaní pacientskych organizácií,“ dodala.

OZ Šanca pre pečeň navrhla na ocenenie v kategórii Moja sestra Mgr. Petru Marčekovú z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Všetkým oceneným blahoželáme.

Viac vo fotogalérii